Kandidatreception – is, gaver og stof til eftertanke

Smuk Uden Filter

image2
Det er ’New Music Friday’, og jeg har skrevet en sang til (og med) youtuberen Albert Dyrlund. Den hedder Smuk Uden Filter, og jeg har hevet al den insta-knowledge og griner jeg overhovedet kunne trække frem i den sang. Det var en af de sjoveste sessions jeg nogensinde har haft! Albert er kæmpe stor blandt børn og helt unge teens, og de var selvfølgelig en stor del af overvejelserne i forhold til teksten. Det skulle ikke være for eksplicit, men det skulle gerne være sjovt og spille på forskellige ting som var genkendelige. En anderledes opgave end jeg plejer at få, hvor det pludselig handlede mere om universet og historien end så meget andet. Og så er det første gang nogensinde, at det er gået så hurtigt med at få den udgivet – fra færdig sang til Spotify på lidt under tre uger. Men ting skal gå stærkt i den genre, især hvis man skal spille på tendenser. Som for eksempel et flamingo-badedyr. Yes. Flamingo. Det er også med i sangen.

image1

Før jeg mødte Albert må jeg indrømme, at jeg ikke helt vidste hvad en Youtuber egentlig laver (og hvor meget arbejde det egentlig kræver at være Youtuber). Altså jo, jeg vidste godt, at en Youtuber filmer sig selv mens han/hun laver mærkelige ting, såsom at spise en chilli – men jeg havde aldrig selv set et afsnit, og jeg vidste slet ikke hvordan et afsnit blev til. Det har jeg nu, og det ved jeg nu – og det er jo så underholdende! Til vores session filmede Albert nærmest hvert eneste sekund – han iscenesatte forskellige ting, og fangede forskellige momenter som han tænkte ville være sjove. Det hele gik så hurtigt, og han hev kameraet frem på de mærkeligste tidspunkter – tidspunkter, hvor jeg aldrig selv ville tænke at det ville være spas at filme.

Da jeg så Alberts færdige resultat på Youtube var jeg virkelig overrasket over hvor god han er til både at se de sjove ting og til at klippe det sammen så de kommer rigtigt frem. Jeg mener, han kommer sgu ikke sovende til det – det kræver også en god portion talent for underholdning! Jeg bliver nok ikke fast Youtube-seer, men jeg skriver gerne en sang til en youtuber igen – for det er fandme sjovt, og det skal der efter min mening også være plads til, at musik er. I kan se hans afsnit om hvordan sangen blev til – lige her:

“Vi ku vær’ perfekte
Vi ku vær’ så ægte
Du ka ik’ benægte
Vi ku få en million likes”

image3

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kandidatreception – is, gaver og stof til eftertanke